Se billeder fra udstillingen

PER LÜTKEN - GLAS ER LIV

Se billeder fra Holmegaard Glasværks udstilling ”Glas er Liv” som nu er lukket. Du kan se billeder af glassene fra udstillingen ved at følge linkene herunder. Udstillingen blev til i samarbejde med Glashistorisk Selskab Holbæk og viste et stort udvalg af glaskunstneren Per Lütkens banebrydende og skelsættende værker, og tegnede et spændende portræt af Per Lütken som person og kunstner. Per Lütken har designet mere end 3.000 glas, og ingen har betydet så meget for dansk glas i det 20. århundrede.

Per Lütken (1916-1998) er en af vores allerstørste glaskunstnere, og har mere end nogen anden præget dansk glas. Han har en kæmpe produktion bag sig af vaser, krukker, fade, glaskunst og ikke mindst af drikkeglas, hvor Lütken har sin allerstørste betydning. Per Lütken tegnede omkring 3.000 glas for Holmegaard Glasværk, hvor han havde sit virke i mere end fem årtier - fra 1942 til hans død i 1998. Blandt de mest kendte modeller kan nævnes de berømte serier Idéelle, Skibsglas, No. 5, Selandia og Charlotte Amalie, som er blevet design-ikoner, der findes i mange hjem den dag i dag. Hans betydning for dansk glas i det 20. århundrede er uvurderlig, og hans værker står i dag som vigtig del af vores danske kulturarv.

Se billeder fra Åbning af udstillingen "Per Lütken GLAS ER LIV" på Holmegaards Glasværk.

Vil du vide mere om de smukke glas, så hent Detaljer af udstillingen "GLAS ER LIV".pdf filen og se flere billeder fra udstillingen.

Se nærbilleder af Per Lütken´s Unika-arbejder fra udstillingen "GLAS ER LIV".pdf