flaske Knud Jørgensen Hellerup
36 cl. likørflaske

KG toldkontrolnummer
Spiritusflaske mærket med
36 KG i skjold cl. 25.

Som det fremgår af tabellerne,
er flasken en 36 cl. likørflaske
med toldkontrolnummer 25,
leveret af Kastrup Glasværk
til Knud Jørgensen Hellerup.

Toldkontrolnumre for Kastrup Glasværk
Toldkontrolnumre for Holmegaards Glasværk

Kan toldkontrolnumrene på Kastrup Glasværks og Holmegaards Glasværks lister over toldkontrolnumre bruges til at identificere hvilke producenter der har brugt hvilke flasker til deres produkter?

Toldkontrolnumrene er toldvæsnets godkendelse af rumfanget og indholdstypen af de forskellige flasketyper efter henvendelse fra producenterne (glasværkerne). Glasværkerne kunne så videresælge flaskerne til spiritus/punch/likør producenterne med garanti for at flaskernes rumfang lå indenfor normerne.

Denne garanti vistes på flaskerne med disse istøbte mærker:
Kastrups flasker var mærket med f.eks. dette KG toldkontrolnummer og Holmegaards flasker med f.eks. dette HG toldkontrolnummer mærke.
Mærkerne viser flaskestørrelsen i centiliter, glasværkets logo, samt toldkontrolnummer.


De flasker der har istøbt både "toldkontrolnummer og producentnavn" eller "toldkontrolnummer, producentnavn og produktnavn" må have været brugt af de pågældende producenter til de pågældende produkter, hvorimod en del af flaskerne på Kastrups liste er angivet som KG standardflaske det er numrene: 7 Spiritus/sherry, 9 Likør, 10 Likør/cacao-likør, 11 Likør/benediktinerflaske, 13 Caloric, 15 Rom/Portvin, 44 Whisky, 48 Cognac, 50 Vermouth og 60 Likør. Disse flasker har ikke haft producentnavn eller produktnavn istøbt og har derfor kunnet sælges til flere producenter som så har brugt flaskerne med forskellige etiketter og på den måde angivet producentnavn og produktnavn.

KG standardflasken til caloric/punch toldkontrolnummer 13, der ofte er påsat et segl istemplet produktnavn, producentnavn eller begge navne har været forholdsvis nemme at skifte navn på, da det alene krævede et nyt stempel, derfor findes der en hel del caloric/punch flasker med toldkontrolnummer 13 og forskellige produkt/producentnavne i seglet.

Fra Kastrup Glasværk findes en hel del mundblæste flasker og fra begge glasværker mange flasker produceret på både halv- og helautomatiske maskiner med denne toldkontrolnummer mærkning.

Free Joomla templates by L.THEME